top of page

ВИДЕО: Фидесов нови шамар Бриселу

"Европски парламент спрема се да усвоји још један ЛГБТ диктат који би одредио како треба да дефинишемо породицу и брак, како треба да одгајамо нашу децу и оно чему их учимо у школи”, рекао је Балаж Хидвеги, посланик у ЕП-у из редова Фидеса, у својој видео објави.


У видео снимку објављеном на Фејсбуку, Балаж Хидвеги је напоменуо да ће пленарна седница ЕП ускоро почети, а "левичарска већина спрема се да прихвати резолуције о темама које се не тичу Брисела".


"Предлог захтева да се поштују права транс родитеља, шта год то значило. Други предлог би забранио државама чланицама да се позивају на своје уставе о питањима која се односе на породицу и брак, тако да бисмо морали да прихватимо најновије глупости из Брисела“, рекао је Хидвеги.



Он је нагласио да ЕП прети државама чланицама које нису спремне да се "без речи покоре овом идеолошком дивљању, а санкције су ускраћивање финансирања".


„Мађарска је поуздан и предвидљив партнер у европској сарадњи када се заснива на узајамном поштовању. Прихватамо мишљења других о њиховим питањима, али нећемо дозволити да нас Брисел или Европски парламент упуте о питањима која су само наша ствар “, рекао је Хидвеги.



bottom of page