top of page

Вишесатна чекања на прелазу Хоргош

Управа царина Србије је данас саопштила да огроман број путника у таласима прелази државну границу, углавном на путу ка некој од приморских дестинација. Највећи притисак трпе велики прелази преко којих се у Србију улази из Мађарске и Хрватске.


Прелази на путу ка Северној Македонији, Бугарској, односно Грчкој и Турској, а то су пре свега Градина и Прешево, такође су веома оптерећени ових дана. На Хоргошу се данас на улазак у Србију чека по три сата, а на излазак 20 минута. На Келебији до поподнева није било дужег задржавања.


На Прешеву, на путу ка грчком приморју, чека се до 30 минута и на улазу и на излазу из Србије. На граничном прелазу Градина који користе путници ка Бугарској или Турској, на улазу нема чекања, док се на излаз из Србије чека до 30 минута.


На Батровцима се на улазу из Хрватске чека до 90 минута, а на излазу нема чекања, док се на прелазу Шид, на улаз возила чекају до 60 минута, а на излазу нема задржавања.


На највећем прелазу ка Црној Гори - Гостуну на прелазак границе се и на улазу и на излазу чека до 30 минута.


Царина домаћим путницима препоручује да, нарочито током викенда, нађу алтернативу и не иду преко најоптерећенијих прелаза, и да актуелно стање на прелазима прате и путем веб-камера АМС, преноси Бета.


Управа царина Србије је поручила да на најпрометнијим прелазима ангажује „максималан број службеника” и да су све улазне и излазне траке отворене.

bottom of page