top of page

Влада поново писала грађанима

На имејлове милиона грађана Мађарске, стигао је дипис владе, у којем се износи стратегија за коју се тврди да је усмерена на физичку и економску одбрану земље од последица ратних збивања у Украјини.



У саопштњу се истиче да су најважнији задаци нове владе "очување безбедности земље и заштита мађарских породица од штетних економских последица рата": "То значи да морамо да заштитимо програм смањења режијских трошкова и ојачамо војску", каже се у допису.


"У циљу постизања ових циљева, влада је донела важне одлуке. У буџету за 2022. и 2023. формираћемо фонд за одбрану комуналног програма и фонд за одбрану. Из тих извора ћемо финансирати комуналне издатке грађана и јачање националне одбране. Обавезаћемо велике компаније које су у недавној прошлости остваривале велике профите, да највећи део екстрапрофита уплате у ова два фонда. Очекујемо да на овај начин допринесу заштити земље", саопштила је влада.


Додаје се и да се мора рачунати са чињеницом да се руско-украјински рат неће ускоро завршити: "Дуготрајна природа сукоба узрокује пораст цена енергије широм Европе, што ће значајно повећати инфлацију. Чак и у овим околностима, учинићемо све што можемо да обезбедимо економску заштиту породица. Такође, нећемо дозволити ни да мађарски народ плати цену рата", поручује влада у свом допису грађанима.

bottom of page