top of page

Влада посвећена водоничној економији

Мађарска је веома посвећена изградњи водоничне економије, кажу у Министарству за иновације и технологију и додају да се тиме отвара могућност за хиљаде нових радних места.


Процес изградње водоничне економије створиће велике инжењерске изазове и дати значајан допринос економском расту Мађарске, рекао је Атила Штајнер, државни секретар за климу, енергетску политику и развој циркуларне економије, на конференцији о водоничкој технологији.


Мађарска влада је у мају одобрила Националну стратегију за водоник, са циљем да помогне доносиоцима одлука да идентификују које области могу имати највише користи од подршке владе те врсте, рекао је он.


Штајнер је такође подвукао значај настојања да се производња водоника "учини зеленијом", напомињући да се он углавном производи из фосилних горива у Мађарској.


Мађарска складишта гаса садрже више од 6 милијарди кубних метара природног гаса, истакао је Штајнер и додао да је гасна мрежа у земљи такође добро развијена. Он је рекао да би било важно испитати како би се гасна мрежа могла користити за транспорт или складиштење водоника.

bottom of page