top of page

Влада уводи рестрикције међу запосленима

Кабинет премијера Мађарске и друге владине институције више не штеде само на грејању и енергији већ, између осталог, и на информатичкој опреми, путовањима, колачићима и пићима, преноси портал 24.HU.



Кабинет премијера, који у мађарској функционише као министарство, на чијем је челу министар Гергељ Гуљаш, увео је озбиљне мере за уштеду новца за преостале месеце до краја године, па ће запослени морати да смање потрошњу.


Према интерној одлуци, није дозвољено повећање броја запослених до краја године, као ни уговори са спољним стручњацима и консултантима. Особљу неће бити дозвољено да замени или надогради рачунаре, софтвер и друге ИТ алате, а информативне кампање и публикације ће бити смањене.


Кабинет премијера је такође смањио трошкове репрезентације и позвао државне секретаре и њихове заменике да користе само половину свог досадашњег буџета за репрезентацију. Такође, смањују количину колачића, кафе и безалкохолних пића за особље на састанцима.


Мере штедње укључују и забрану путовања великим делегацијама у иностранство, ограничавање путовања на једну до две особе, као и ређа путовања у земљи.

bottom of page