top of page

Гаспром испоручује све што је обећао

Шеф дипломатије Мађарске Петер Сијарто одговорио је на критике опозиције и медија због састанка с шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим, рекавши да ће у њиховим домовима, за разлику од других европских земаља, ове зиме бити топло.


„Могу само да кажем да нам 'Гаспром' за сада испоручује све што је обећао. Можда то није случај с другима, али нисам дужан да размишљам о другима. Они су испоручили ону количину енергената коју сам са њима договорио”, истакао је Сијарто, преноси Спутњик. Он је подсетио да су га либерални медији критиковали због састанка с Лавровим на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација: „Питам се, да се нисам састао тамо с њим, ко би могао да гарантује да бисмо могли да се договоримо с 'Гаспромом' о одложеном плаћању? Или, ко би гарантовао да ће 'Гаспром' свакодневно испоручивати 5,8 милиона кубних метара гаса? Зато, када дивне опозиционе колеге пишу да је то било глупо, нека помисле зашто други неће имати грејање, а они ће имати? Зато што је неко морао то да договори”, нагласио је он.

Раније је Сијарто изразио жаљење што је био једини представник ЕУ који се састао с министром спољних послова Русије на маргинама ГС УН.


bottom of page