top of page

ДК: "Здравство пропада, а влада гради брзу пругу према Београду"

Од болести које се могу спречити, пропорционално више људи умре у Мађарској него било где у Европској унији, саопштила је опозициона Демократска коалиција (ДК), која овај податак сматра поражавајућом чињеницом и оптужује владу за нерационално трошење новца.



У односу на број становника, Мађарска је на врху листе умрлих од излечивих болести које се могу спречити здравственом превентивом, рекао је функционер ДК-а Имре Ласло на конференцији за новинаре организованој путем Фејсбука. Он сматра да је оваква ситуација је добрим делом последица пропадања здравственог система у протеклих десет година и као један од разлога наводи то што су лекари "побегли у иностранство, док они који су остали примају понижавајуће ниске плате".


Према његовим речима, "влада без икакве срамоте новац украден од здравствене заштите троши на фудбал и железничку пругу Будимпешта - Београд". Он је тиме практично подсетио да је мађарска опозиција жестоки противник пројекта изградње брзе пруге која ће, како је планирано, повезати две престонице.


Ласло је рекао да су потребне хитне акције како би се ова ситуација побољшала пре очекиваног избијања другог таласа епидемије корона вируса.

bottom of page