top of page

ДК не подржава "псеудомере" према ЕУ

Опозициона Демократска коалиција неће подржати законске предлоге владајућег Фидеса пред парламентом, који се односе на корупцију, рекао је посланик те странке Ласло Шебијан-Петровски, додајући да ће нацрти резултирати „псеудомерама“.



Ласло Шебијан-Петровски је рекао да је циљ пакета који је предложила влада, а о коме ће наредна три дана расправљати парламенти, приступ фондовима Европске уније "који би онда могли бити украдени".


Према његовим речима, премијер Виктор Орбан „жели да натера Европску комисију да верује да ће стати на крај пљачки средстава ЕУ“. Како истиче, "они покушавају да одрже само привид владавине права, независности правосуђа и борбе против корупција“


ДК не подржава успостављање Управе за интегритет, нити неки други нацрт према којем би „министри и заменици Фидеса могли да наставе да седе у одборима фондација основаних коришћењем јавних средстава“, рекао је он.


„Ако влада жели стварне промене, подржала би придруживање Мађарске Европском тужилаштву, учинила би судове и тужилаштва независним и вратила би равнотежу медија и слободу штампе“, рекао је он.

bottom of page