top of page

Др Тиодоровић: Други талас крајем године

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се други талас епидемије корона вируса очекује крајем године, али да ће у међувремену бити спорадичних случајева при чему би "било идеално" да број нових инфекција на дневном нивоу падне испод десет.



Др Тиодоровић каже да први талас епидемије још траје и да смањење броја оболелих на мање од 10 дневно неће бити лако оствариво. Он је тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији оценио да је боља него него у првим месецима епидемије јер је мање људи на болничком лечењу и смањује се број оних на респираторима а отпуштених пацијената је више него примљених.


- Међутим још нисмо спали испод 100, зато је веома проблематично дати неку прецизну оцену. Морам да скренем пажњу људима који ће се вратити са годишњих одмора, који се враћају с мора, језера, планина, бања, јер поставља се питање јесу ли се сви они, као и они које су сретали тамо, придржавали мера - рекао је Тиодоровић.


Тиодоровић је најавио да ће Владин Kризни штаб за борбу против епидемије корона вируса, чији је и он члан, у циљу попуштања мера уведених због епидемије "највероватније у току недеље одлучивати и о спорту".

bottom of page