top of page

Државни врх о украјинској кризи

Мађарски премијер Виктор Орбан разговарао је са председником Европског савета Шарлом Мишелом и поручио да дели ставове Европске уније у вези сукоба између Украјине и Русије, саопштено је из кабинета премијера. Истим поводом заседа и државни врх земље.



Министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто данас је саопштио да се „морамо надати дипломатском решењу”, и потврдио да Брисел истовремено појачава припреме за увођење санкција Русији након последњих потеза Москве, преноси МТИ.


„У току су разговори о могућим следећим корацима, у погледу санкција Русији. Мађарска никада није одступала од ЕУ по овом питању. Истовремено, не смемо одустати од наде у дипломатско решење”, саопштио је Сијатро на Фејсбуку.


Мађарски Савет за националну безбедност састао се данас у кабинету премијера Виктора Орбана како би размотрио украјинску кризу, саопштио је премијеров шеф кабинета Гергељ Гуљаш. Према саопштењу, састанак је водио премијер Виктор Орбан, а поред Гуљаша учествовали су секретар кабинета Антал Роган, министар одбране Тибор Бенко и министар унутрашњих послова Шандор Пинтер.


Руски председник Владимир Путин најавио је у понедељак увече признање суверенитета самопроглашених Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике у источној Украјини и наредио руским трупама да уђу на те територије у склопу „мировне мисије”, наводи МТИ.

bottom of page