top of page

За недељу дана 5142 илегалнa мигранта

Током протекле недеље мађарска полиција је у пограничном појасу затекла 3.034 особе без докумената за боравак у Мађарској. Код ограде на мађарско-српској граници, војне и полицијске патроле спречиле су 2.108 миграната да илегално уђу у земљу.



Само у току јучерашњег дана, мађарски полицајци и војници су привели 447 особа које су илегално ушле у земљу, а код граничне заштитне ограде спречили су 728 особа да илегално уђу у Мађарску, саопштила је мађарска полиција.


Највише илегалаца ухапшено је у две жупаније које се граниче са Србијом – 218 миграната у жупанији Чонград-Чанад и 185 особа у градовима и селима жупаније Бач-Кишкун, наводе у мађарској полицији. Међу приведенима који не могу да докажу легални боравак у Мађарској су Сиријци, Индијци, Турци, држављани Сомалије, Ирака, Бангладеша, Марока, Палестине и Авганистана.


У складу са мађарским законима, полиција је све илегалне мигранте испратила до границе са Србијом. Јуче су ухапшене и четири особе које се сумњиче да су се бавиле кријумчарењем и трговином људима.

bottom of page