top of page

Застава дугиних боја поново на Градској кући

У својој Фејсбук објави под насловом "Живела различитост", градоначелник Будимпеште Гергељ Карачоњ саопштио је да су градске власти наставиле ранију праксу истицања заставе дугиних боја на улазу у Градску кућу.

"Љубав је увек јача од мржње, а снага заједнице може надвладати сваку намеру за поделе. Будимпешта је снажан град, који припада свима. Будимпешта ће бити град права, а не град привилегија, у коме ће свако моћи слободно да искаже своје мишљење, свој поглед на свет и идентитет. Стога је и ове године, као и после општинских избора 2019. године, попут многих градова у Европи и свету, застава дугиних боја стигла у будимпештанску Градску кућу, поводом Месеца поноса", каже Карачоњ.


То је, истиче градоначелник, став против свих облика мржње, а у корист јединственог друштва, људског достојанства, слободе и љубави, слободне љубави.


"Последњих година било је неких тражења ове заставе по градској кући, па смо овога пута поставили неколико застава на главни улаз и око њега", рекао је Карачоњ, алудирајући на чињеницу да су припадници крајње деснице прошле године скинули и однели заставу дугиних боја, која је била постављена изнад улаза у Градску кућу.

bottom of page