top of page

Зна ли Месарош нешто што остали не знају?

Трећи талас вируса корона је стигао у Мађарску, али и хотели и велнес центри планирају поновно отварање током наредних недеља. Шеф мађарског Удружења хотелијера и угоститеља (МСЕС) каже да би хотели могли да започну да примају вакцинисане госте.


Ланац хотела Saliris Resort први се огласио на ову тему, саопштивши да планира да поново отвори своја врата за госте, и то у априлу. Они већ рекламирају наступе популарних певача у својим објектима, као и журке викендом. Пошто је власник овог ланца најбогатији Мађар, Лоринц Месарош, блиски пријатељ премијера Орбана, многи се питају да ли он можда зна нешто са чиме јавност није још упозната, када је реч о ублажавању тренутно врло строгих мера које је још јесенас донела влада, а које подразумевају забрану рада хотела и јавна окупљања.


Мађарско Удружење хотелијера и угоститеља (МСЕС) најављује да би они који су вакцином заштићени од вируса могли да буду гости ресторана и хотела, према изјави председника удружења Тамаша Флешча. Он каже да би било добро да влада узме у разматрање опције отварања "корак по корак", јер је уобичајено да у марту већ крећу резервације у домаћим хотелима, за пролеће и лето.


Мађарска термална купалишта се такође припремају за отварање. Компанија "Будимпештанско купалиште" је 19. фебруара вакцинисала 200 својих запослених, како би се убрзало отварање неких делова комплекса, почевши од 16. марта. У управи кажу да ће понудити могућност резервација за долазак гостију, редовно дезинфиковање објеката, а увешће и здравствену контролу сваког посетиоца.

bottom of page