top of page

И у Мађарској пораст броја оболелих

У Мађарској је у последња 24 часа забележено 13 нових случајева COVID-19, што је више него претходих дана. Тиме је укупан број инфицираних у земљи достигао 4.247. Преминулих јуче и данас није било, па је смртни биланс остао на бројци од 595.



Преносећи званичну статистику, новинска Агенција МТИ наводи да се у Мађарској од короне до сада опоравило 3.073 људи, а да број активних случајева тренутно износи 579. Због корона вируса се на болничком лечењу налази 127 људи, од којих је пет прикључено на респиратор.


Главни град Мађарске, Будимпешта, чини 38 одсто укупног броја активних случајева, 60 одсто смртних случајева, као и 46 одсто случајева у којима су се пацијенти опоравили од те болести. МТИ такође наводи да се у кућном карантину тренутно званично налази 2.453 људи и да је на нови корона вирус укупно тестирана 295.561 особа.


У Мађарској је и даље обавезно ношење заштитних маски за лице у продавницама и возилима јавног превоза а, имајући у виду пораст броја случајева заразе у суседним земљама, мађарска влада је одлучила да пооштри режим преласка граница, подсећа агенција.

bottom of page