top of page

Кандидат се повукао због изјава о несрећи

Кандидат опозиционог савеза у 10. изборној јединици округа Пешта (Монор-Пилиш-Албертирса), Михаљ Гер, најавио је повлачење из изборног процеса због грубих опаски које је изрекао на друштвеним мрежама, пошто је откривено његово учешће у саобраћајној несрећи са трагичним исходом.


Политичар Парбеседа Михаљ Гер објашњава да је проглашен невиним после несреће, али да је приликом писања коментара о том случају још увек био у шоку: "У овом тренутку, учешће у кампањи би био тежак терет за мене и опозицију", изјавио је.


Гер је прилично убедљиво победио Матеа Магдића из Демократске коалиције (ДК) у октобру, на предизборима, и суочио би се са Тибором Погачашем из Фидеса, у округу где су владајуће снаге освојиле 52 одсто гласова 2018. године.


Сада је откривено да је 2016. године Гер аутомобилом прегазио млади пар на Андрашијевој авенији у Будимпешти. Док је младић преминуо, девојка је задобила тешке повреде. Касније је установљено да Гер није одговоран за несрећу, пошто је пар прелазио улицу упркос црвеном светлу на семафору. Међутим, возачеви коментари на друштвеним мрежама након несреће, у јавности се сматрају крајње неосетљивим.


„Немој да трчиш пијан испред мене, када је црвено светло, молим те!“, написао је тада Гер, који се такође пожалио да му је сопствени ауто "са све крвљу и косом одвратан“. У једном тренутку је такође питао; „Ко је данас убио човека?! Ја сам само повредио девојку”. На питање шта се догодило, тада је написао да је млади пар мислио да је јачи од његовог Аудија.


Гер је данас најавио повлачење из политике, пошто су његови контроверзни постови објављени у штампи.



bottom of page