top of page

Карачоњ не жели премијерско место

Updated: Jul 14, 2020

Актуелни градоначелник Будимпеште из редова опозиције Гергељ Карачоњ, каже да нема намеру да се кандидује за будућег премијера Мађарске на изборима 2022. године.



Спекулације о томе да ће он бити заједнички кандидат опозиционих странака за премијерско место на предстојећим изборима у Мађарској, прекинуо је сам Гергељ Карачоњ. Он је у интервјуу листу "Мађар наранч" рекао да нема ту намеру и да је и прихватањем позиције градоначелника Будимпеште на себе већ примио огроман терет.


Упитан да ли је тачно да му је од стране власти нуђено одустајање од кандидатуре за премијера у замену за редовније уплате у буџет мађарске престонице, он је рекао да му је нуђено да се повуче из политике и да ће "тада бити све у реду", што је он одбио.


Када је реч о могућем опозиционом кандидату за премијера, до сада је само градоначелник Ходмезевашархеља Петер Марки-Заи, који је на изборима два пута победио Фидесовог кандидата Јаноша Лазара, рекао да "не би одбио такву понуду".


Имена осталих могућих кандидата се од раније спомињу у медијима, а то су европска посланица Демократске коалиције (ДК) и супруга бившег премијера Ференца Ђурчања - лидера странке, Клара Добрев и посланица Моментума Ана Донат.

bottom of page