top of page

Карачоњ: Плаћамо већи порез од претходника

Град Будимпешта плаћа већи порез него што износи владина подршка коју добија, рекао је градоначелник Гергељ Карачоњ, преко свог профила на Фејсбуку, као одговор на примедбе премијера Орбана у парламенту, у вези са финансијама града.


Градоначелник у друштву свог претходника

Нова градска управа, која је преузела дужност у октобру 2019. године, мора да плаћа готово четири пута већи комунални порез током епидемије корона вируса, него што су то чинили претходни градски челници, рекао је Гергељ Карачоњ.


Претходно је премијер Орбан у парламенту, у вези са оптужбама да влада "изгладњује локалне самоуправе" рекао да је у буџету Будимпеште било 122 милијарде форинти крајем децембра прошле године. "Око 44 одсто целокупне владине подршке или 3.000 милијарди форинти отишло је у Будимпешту прошле године, док је од 6 до 12 процената новца било упућено у неке регионе у унутрашњости земље", рекао је премијер.


Карачоњ је, међутим, остао при ставу да, упркос кризи, влада није подржавала управу главног града, већ обратно: „Обављамо бројне јавне задатке без икакве државне подршке и доплаћујемо за функционисање владе“, рекао је градоначелник.

bottom of page