top of page

Кашлер: Расте број умрлих од короне

Дневни број нових случајева ковида-19 у Мађарској би могао да достигне нови врхунац и да премаши цифру од 13.000, при чему би број умрлих достигао бројку од 200 преминулих дневно, упозорио је данас ресорни министар Миклош Кашлер.


Кашлер, који је министар људских ресурса, задужен и за здравство, рекао је за локални „Инфорадио” да влада разматра могућност да понуди четврту дозу вакцине, али да је потребно више анализа како би се проценило колико дуго траје имунитет након треће дозе.


Мађарска је јуче пријавила 6.525 нових инфекција, а 39.780 људи је умрло од ковида-19 од почетка пандемије. Нешто више од шест милиона од укупно 10 милиона људи колико живи у Мађарској примило је најмање две дозе вакцине, а 3,21 милиона је примило и трећу допунску дозу.


Ипак, стопа вакцинације у земљи и даље заостаје за западноевропским нивоима. Влада премијера Виктора Орбана је од новембра појачала кампању вакцинације, а сада нуди вакцине свима, без претходне регистрације, као и допунске дозе деци од 12-17 година. Школе у Мађарској су ове недеље поново отворене широм земље.


У Мађарској је бустер доза обавезна за здравствене раднике, а вакцинација за све наставнике.

bottom of page