top of page

Порука Зеленског Орбану најгрубља до сада

Украјински председник Володимир Зеленски синоћ је послао још једну видео-поруку Виктору Орбану и између осталог рекао да мађарском премијеру "недостаје поштење", додавши да га је "негде изгубио, у контактима с Москвом".



Из садржаја говора Зеленског, који је објавио портал szeretlekmagyarorszag.hu, може се закључити да је лидер Украјине овога пута био критичнији према мађарском премијеру него икада раније. Он је рекао да је Орбан практично једини премијер који још увек подржава Путинов режим.


У свом синоћњем говору, украјински председник је о Орбану говорио као о човеку који не разуме у потпуности кроз шта пролазе Украјина и Европа у целини: „Нисмо добили витални транзит одбрамбене помоћи, нисмо видели моралну подршку, нисмо видели ниједан покушај да се рат заустави“, протестовао је Зеленски и додао да нико у Европи не жели да се бојно поље премести из Мариупоља у Будимпешту, из Харкова у Варшаву или из Чернихива у Вилњус.


Како је рекао, цела Европа жели крај рата и мир: „Зашто се онда званична Будимпешта супротставља целој Европи, свим цивилизованим државама? Из ког разлога?" упитао је огорчним тоном.


„Ово се зове поштење, што недостаје господину Орбану. Можда га је негде изгубио у контактима са Москвом“, завршио је Зеленски своју видео поруку Орбану.


bottom of page