top of page

Расписан тендер за надзор радова на прузи

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије расписало је тендер за стручним надзором над извођењем грађевинских радова на модернизацији пруге Нови Сад-Суботица-државна граница са Мађарском.


Модернизација и реконструкција железничке пруге изводе се у оквиру радова на другом колослеку пруге Београд-Будимпешта. Циљ радова је унапређење инфраструктуре и достизање пројектоване брзине воза од 200км/х. Kако је наведено у пројектном задатку, будући контролор вршиће надзор над израдом пројетно-техничке документације потребне за извођење радова на нивоу Пројекта за извођене и и извођење радова у складу са грађевинском дозволом. За ову сврху биће ангажовано бројно особље које ће вршити надзор над грађевинским радовима, постављању светлосне сигнализације, изградњи мостова и осталих активности.


За ове потребе, пружалац услуге мораће да обезбеди 29 људи који ће чинити кључно особље за спровођење надзора, 29 људи који ће чинити остало особље, а које помаже у надзору и 12 људи, техничара, геодета, радника на припреми документације који чине додатно особље.


Радови ће се, према пројектном задатку, изводити истовремено на три деонице укупне дужине 108,4 километара. Током обављања активности предвишена је и изградња 58 инжињерских објеката, као и реконстуркција 70 инфраструктурних објеката. Тендер је отворен до 13. децембра.


bottom of page