top of page

БМВ почиње градњу фабрике у Дебрецину

Мађарска влада најављује почетак изградње фабрике аутомобилска компаније БМВ у Дебрецину, на истоку земље. Министар спољних послова и трговине, Петер Сијарто је, боравећи у посети Минхену, рекао да ће пројекат бити „више од онога што је првобитно планирано”.



Инвестиција БМВ-а у Дебрецин биће успешна прича, уверен је Сијарто. Он каже да немачки произвођач аутомобила почиње да гради фабрику у Мађарској која ће у потпуности комбиновати заштиту животне средине са конкурентношћу.


"Ова фабрика ће бити огледало модерне индустрије у наредним деценијама. Мађарска и Дебрецин ће заједно са БМВ-ом показати свету нешто што ће тек у наредним деценијама постати уобичајено у глобалној економији. Фабрика у Дебрецину неће бити само једна од најсавременијих у Европи, већ и у целом свету", рекао је он, истакавши да ће овај произвођач аутомобила изградити своју "прву пуну платформу" за електричне моделе.


Сијарто је ипак рекао како очекује да ће европска привреда доживети озбиљну рецесију због рата у Украјини и санкција Русији и додао да би једини циљ Мађарске могао бити да избегне економски пад.

bottom of page