top of page

Варга: ЕУ и даље позива мигранте

Према речима мађарске министарке правде, став владе у Будимпешти и даље је да мигацију не треба подржавати ни подстицати, већ зауставити. Јудит Варга је у својоој Фејсбук објави на енглеском језику приметила да, "у време док је читав свет заузет борбом против корона вируса, у Бриселу левичарске странке поново стављају на дневни ред промоцију миграција“.


„Бриселска елита, која радо промовише мултикултурализам, расправљала је о новом извештају о миграцијама, који чак не укључује ни предлоге за јачање заштите граница или заустављање илегалних миграција. Са друге стране, ЕУ позива на пресељење миграната у Европу, руководећи се наводним људским правима“, рекла је Јудит Варга.


Она додаје да је то показало колико је Брисел удаљен од стварних проблема људи и тврди да левичари, скривајући се иза слогана о солидарности, покушавају да заташкају проблеме, уместо да их решавају: „Ако заиста желимо да помогнемо својим ближњима у невољи, морамо миграцију третирати локално и уклањати њене узроке“.


Мађарска је, како је истакла, то одавно препознала и у оквиру програма "Мађарска помоћ", наставиће да предузима озбиљне кораке како би осигурала да свако може да живи у миру у својој земљи.


„Пандемија корона вируса још није готова, па би било целисходно да се Брисел коначно усредсреди на стварне проблеме људи“, додала је она.

bottom of page