top of page

Крајња десница позива на грађанску непослушност

Мађарска странка крајње деснице Ми Хазанк (Наш дом) придружила се иницијативи мађарских угоститељских предузећа и основала Покрет за грађанску непослушност, како би ублажила потешкоће изазване мерама закључавања, које су већ месецима на снази у Мађарској.


Ласло Тороцкаи

Странка је прошле недеље најавила да ће започети прикупљање потписа за поновно отварање угоститељских објеката, теретана, базена, позоришта и спортских хала, охрабрујући власнике да поново отварају своје локале, уколико су спремни да се изборе са финансијским последицама. Партија Наш дом такође покреће прикупљање финансијских средстава за исплату казни. Они протестују и "против дискриминације оних који не желе да се вакцинишу": "Свако треба да има право да сам одлучује о својој судбини, па они који мисле другачије не би требало да буду дискриминисани", саопштава та странка.


Поред Нашег дома, за исте циљеве се бори и недавно је основана Странка за нормалан живот. Јавност за сада не зна много о политичкој формацији, а према листу "Блик", она је тесно повезана са најпознатијим мађарским скептиком када је реч о мерама против корони, а и самим вирусом уопште, фармацеутом Ђерђом Гедењем, чија је Фејсбук страница дуго била забрањена, због наводних дезинформација које је ширио на тој друштвеној мрежи.

bottom of page