top of page

Медији: Нови министар за породицу неожењен и нема деце

Updated: Jan 4, 2022

Шеф Кабинета мађарског премијера Гергељ Гуљаш преузеће од Каталин Новак вођење Министарства за породична питања, након што је она предложена за председницу државе. Осим породичне проблематике, Гуљаш ће бити задужен и социјална и питања младих.


Виктор Орбан је Каталин Новак (44), на новогодишњој конференцији за новинаре предложио као кандидата Фидеса за председника Мађарске. Дан након те објаве, Новакова је открила да ће поднети оставку на министарску функцију, како би могла да се фокусира на своју следећу дужност.


Иако је сам Орбан рекао да жели брзо да пронађе њеног наследника, то је одмах скинуто са дневног реда, јер је шеф његовог Кабинета одређен да преузме дужности од Новакове до избора.


У недавном интервјуу, Гуљаш је тврдио да Каталин Новак "особа број два" када је реч о избору за председника, пошто је Орбан, како је рекао, за то место предложио садашњег председника Парламента Ласла Кевера. Он је, међутим, недавно доспео на насловне стране мађарске штампе због своје контроверзне изјаве о обавештајним службама, и наводно одбио понуду да буде кандидат за шефа државе.


Мађарски медији у први план истичу чињеницу да је, за разлику од бивше министарке за породицу, која има троје деце, њен наследник Гергељ Гуљаш (40) неожењен и да нема деце. Опозициони медији наводе да је Фејсбук забележио да је Гуљаш путем свог налога недавно пратио активности појединих трансродних особа, познатих у јавности, и да је праћење прекинуо сат времена пошто је један портал објавио вест о томе.

Comments


bottom of page