top of page

Мојсиловић примио Кајарија

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се у Београду са командантом Кфора, мађарским генерал-мајором Ференцом Кајаријем. Ово је први сусрет начелника Генералштаба ВС са новопостављеним командантом Кфора, који је дужност преузео у октобру ове године, саопштило је Министарство одбране.


Генерал Мојсиловић је честитао генералу Кајарију постављење на ову одговорну дужност и нагласио да се од Кфора, као јединог легитимног безбедносног актера на Косову и Метохији у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и Војнотехничким споразумом, очекује да створи услове за безбедан и миран живот становништва на целокупном простору покрајине.


Током састанка разговарало се и о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се предузимају ради праћења ситуације на терену и очувања и унапређења безбедности на том простору. У разговору је истакнут значај директних контаката на свим нивоима између Војске Србије и Кфора за стабилну безбедносну ситуацију у покрајини, а посебно у захвату административне линије према Косову и Метохији.

Comments


bottom of page