top of page

Пинтер и Кисићева о одржавању гробова ратника

Мађарски амбасадор у Београду Атила Пинтер убедљиво је најактивнији од свих својих колега, када је реч о контактима са члановима Владе Србије. Он је, од формирања Владе, посетио шесторо српских министара и председника Скупштине Србије.



Након састанака које је за врло кратко време имао са министрима унутрашњих послова, одбране, енергетике, привреде, финансија, као и са председником Скупштине Србије, амбасадор Пинтер је данас разговарао са Даријом Кисић Тепавчевић, министарком за рад, борачка и социјална питања. Како је наведено у саопштењу, тема њихових разговора било је обезбеђивање заштите ратних војних меморијала, што ће, како је напоменуто, бити актуелно и у наредном периоду.


"Србија и Мађарска су потписале Изјаву о намерама и сарадњи у области одржавања ратних гробова са Министарством одбране Мађарске што сведочи о интересовању обе земље за унапређење сарадње на том пољу", рекла је Дарија Kисић Тепавчевић.

Према њеним речима, Србија је захвална Мађарској на помоћи коју јој је упутила у виду значајних медицинских средстава током пандемије корона вируса, као и на континуираној подршци коју нам пружа у процесу евроинтеграција.

Амбасадор Пинтер рекао је да су односи Србије и Мађарске на високом нивоу, као и да увек постоји додатни простор за унапређење, те да ће у наредном периоду управо циљ сарадње бити на обезбеђивању боље заштите ратних војних меморијала у обе земље, наведено је у саопштењу.

bottom of page