top of page

Јубиларни 15. "Белдокс" фестивал

Један од водећих документарних филмских фестивала у овом делу Европе, биће одржан од 11. до 18. маја у Београду, на коме ће се у дванаест програмских целина, премијерно у нашој земљи, приказати више од 100 најбољих документарних филмова данас.


„Поносни смо што смо за 15 година континуирано расли, као фестивал и као организација. Ове године, желимо посебно да привучемо нову публику, јер знамо да узбуђење и страст ка смелим, аутентичним и креативним филмовима које делимо, може да будеинспиративно за многе људе. Имајући у виду да је жанровски гледано, документарни филм један од најбрже растућих и у продукционом смислу, али и у погледу све веће популарности, сигурни смо да ћемо понудити јединствено фестивалско искуство“, изјавила је Мара Прохаска Марковић, директорка "Белдокс" фестивала.


„Посвећени смо проналажењу најбољих актуелних филмова, новим медијима и технологијама, упознавању са врхунским ауторима, умрежавању филмских стручњака, развоју нових филмова. Желимо да, развијањем нових филмских стваралаца и ауторских израза, утичемо на будућност и да направимо разлику у нашем друштву. Радујемо се предстојећем јубиларном Белдоцс фестивалу, који је јединствена прилика да се премијерно у нашој земљи погледају најбољи документарци из целог света“, рекао је Марко Грба, уметнички директор "Белдокс" фестивала.

bottom of page