top of page

Анђелковић: "У току је молитвена револуција у Црној Гори"

Updated: Feb 20, 2020

"У Црној Гори је дошло до молитвене револуције која ће се завршити урушавањем режима", каже политички аналитичар Драгољуб Анђелковић, уз очекивање да ће се ова револуција пре или касније завршити урушавањем владајућег режима и демократским препородом те земље."Ђукановић је навикао да не пита народ, али изгледа да је досло време да му он испоручи рачун", рекао је Анђелковић у интервјуу за данашње "Вечерње новости". Према његовим речима, када се с покусајем отмице светиња СПЦ које су уграђене у душу већине грађана који се декларишу као Срби и Црногорци кренуло путем њеног "чупања" спонатно је налик ономе сто се десавало у Чешкој 1989. дошло до својеврсне народне револуције.


"У Прагу је отпочела Плишана револуиција, а у Црној Гори молитвена. Уверен сам да ће се и она пре или касније завршити као и она у Чехословачкој урусавањем тоталитарног резима и демократским препородом Црне Горе", каже Анђелковић.


Он сматра да је црногорски режим пресао црвену линију која за већину грађана има сакрални карактер и оцењује и да је Ђукановић свестан да његов режим може да опстане само у условима великих подела и тензија.


"Зато већ дуго сеје међу грађанима раздор и ствара ненормалну ситуацију у друштву", примећује Анђелковић. Он сматра и да Ђукановићу није истински стало ни до новог црногорског идентитета који намеће "најгрубљом дискриминацијом Срба", већ да је реч о "прљавој стратегији владавине", а досадасњи успеси су га опили и инспирисали да са "системским лудилом" иде све даље. "То му је маска за све проблеме које има Црна Гора", закључио је Анђелковић.

bottom of page