top of page

Министар: Без пробијања рокова

Док у Мађарској, на терену, до сада практично није учињено готово ништа на реализацији пројекта брзе пруге у правцу Београда и док мађарска опозиција најављује да ће одбацити тај пројекат као непотребан, ако дође на власт, српски министар Томислав Момировић је оптимиста и одбацује наводе о кашњењу на српској страни.


Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић одбацио је данас као неаргументоване тврдње Војвођанско истраживачко-аналитичког центра - VOICE о кашњењу у изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта. Он је истакао да ће деоница до Новог Сада бити завршена до краја ове, а до Суботице до краја 2023. године.

„Деоница брзе пруге од Београда до Новог Сада биће завршена до краја године, а тестирана и пуштена у саобраћај у фебруару 2022. године. Без пробијања рокова и без плаћања пенала”, истакао је министар одговору, преноси Танјуг.

Према његовим речима, невероватно је да за више од десет година власти претходног режима нико није ни помишљао да постави питање потребе изградње брзих пруга, а камоли поштовање рокова за испуњење тих, непостојећих, пројеката.

„Ништа није сликовитије од истине. А истина која ће брзо моћи да се види је да ће се од Београда до Новог Сада стизати за 30 минута, најмодернијим швајцарским брзим возовима. Грађани Србије такође треба да знају и да ће брза пруга од Новог Сада до Суботице бити завршена до краја 2023. године”, истакао је Момировић, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

VOICE је објавио текст о изградњи брзе пруге у коме се тврди да је више пута дошло до пролонгирања завршетка изградње и пробијања рокова, да је брза пруга до Суботице требало да се заврши 2022. године, као и да ће се уместо првобитно најављених две и по пруга градити осам година.

Kommentare


bottom of page