top of page

Наредних дана гужве на граници

Управа царина Србије саопштила је да ће због предстојећих празника и првог таласа путника из западних земаља на граничним прелазима бити отворен већи број трака, а неки ће радити дуже него иначе.Најфреквентнији прелаз са Мађарском, „Хоргош“, празничне гужве дочекује са проширеним и модернизованим терминалима. Уместо шест, путничким возилима на располагању је осам улазних терминала, док су за аутобусе резервисане две улазне траке. Тако су створени неопходни предуслови за убрзање промета, навели су из Управе царина.


Поред „Хоргоша“ доступни су и прелази „Kелебија“, „Хоргош 2“ и „Бачки Брег“ који могу да користе само путничка возила. Сви ови прелази раде непрестано, 24 сата.


Kао алтернативни прелаз ,свим возачима који путују ка Мађарској препоручује се прелазак преко граничног прелаза „Растина“ код Сомбора, који могу да користе само путничка возила и отворен је до 19 сати.


Због предстојећих ускршњих празника гранични прелаз „Бајмок - Бачалмаш“ ће до 17. априла радити продужено, од 7 сати до поноћи, саопштила је мађарска полиција.


Да би се растеретио „Хоргош“ у предстојећим данима појачаног саобраћаја, гранични прелаз „Бачки Виногради - Ашотхалом“ ће имати радно време од 7 до 22 часа, све до краја ускршњих празника.

Comments


bottom of page