На југу Србије евакуисане 34 особе

Припадници Сектора за ванредне ситуације са Специјалистичким тимовима за спасавање и рад на води евакуисали су 34 особе из објеката који су поплављени изливањем бујичних потока и то 22 особе из Дољевца, две из Лесковца, шест из Бојника и четири из Бујановца, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.


МУП је саопштио да је проглашена ванредна ситуација на територији Лесковца, на делу територије општине Бојник и у општинама Житорађа, Дољевац, Димитровград и Власотинце.

„На територији Нишавског управног округа припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниш интервенисали су пет пута на црпљењу воде у општини Сврљиг, село Нишевац, општини Дољевац у селима Орљане и Шарлинац, као и на евакуацији 22 особе из угроженог подручја на територији општине Дољевац”, навели су из МУП-а, пренела је Бета.

Специјалистички тим за спасавање и рад на води из Врања успешно је евакуисао четири дечака у Бујановачкој Бањи, наводи се у саопштењу МУП-а.

У Пиротском управном округу Нишава је поплавила домаћинства у општини Димитровград на подручју села Жељуша, а евакуисана је старија особа и помогнуто је градској управи у испоруци основних животних намирница, додао је МУП.