top of page

Hankook проширује постројење у Мађарској

Произвођач врхунских пнеуматика Hankook гради интерну базу за складиштење у свом постројењу у Рацалмашу, у Мађарској, како би побољшао услуге и оптимизовао процесе. Kомпанија очекује да ће овом инвестицијом додатно побољшати набавку сировина, њихову безбедност и ефикасност читавог процеса рада.


Тренутно се 88% готових гума чува у складишту у оквиру фабрике, док се остатак и значајан део долазних сировина одлаже у складишта ван фабрике. Једна од нових планираних јединица имаће површину од око 13.000 м2 за складиштење сировина (хемикалије, текстил и челичне жице, индустријска чађ, силикатни и гумени блокови), док ће други објекат површине 20.000 м2 моћи да прими 1,5 милиона гума и тако повећати капацитет складишта готових гума у постројењу Рацалмаш. Уз ова побољшања, Hankook ће моћи да задовољи тренутне потребе складиштења користећи сопствене ресурсе, без коришћења спољних услуга. Тиме ће се компанија уједно у великој мери ослободити обавезе транспорта, па ће њен друмски транспорт имати и мањи негативан утицај на околину.


„Ова инвестиција побољшава наше услуге, а уједно поједностављује процесе рада. Решење за складиштење више сировина за производњу на самој локацији у Рацалмашу биће велики корак напред за наше тамошње постројење и олакшаће рад нашим запосленима. Осим тога, испоруке ће бити практичније јер нећемо морати да користимо спољне услуге складиштења готових пнеуматика. Чврсто верујем у овај пројекат изградње новог складишта и знам да ће, као и све инвестиције које смо досад направили, још више допринети нашој конкурентности и високом нивоу ефикасности“, изјавио је Hjung Jun Kim, генерални директор компаније Hankook Tire Hungary Ltd.


Изградња је већ започета и очекује се да ће нова база за складиштења почети с радом на јесен 2022, што ће значити кључну прекретницу од оснивања фабрике 2006. И то није све. Захваљујући улагањима последњих година, капацитет постројења у Рацалмашу је 3,5 већи у односу на почетак његовог рада, тако да се ту сада производе гуме за аутомобиле, SUV возила и комбије у око 900 величина и модела. Фабрика у Мађарској снабдева својим висококвалитетних производима популарне брендове аутомобила међу којима су Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda и VW.

bottom of page