top of page

"Huawei" продубљује сарадњу с Мађарском

Влада Мађарске и кинеска технолошка компанија Huawei потписале су меморандум о разумевању како би побољшале стратешку сарадњу започету 2013, саопштило је Министарство привреде, јавља МТИ.



Меморандум о разумевању потписали су мађарски министар привреде Мартон Нађ и извршни директор фирме Huawei за Мађарску и регион западног Балкана Гао Веијие, током посете премијера Виктора Орбáна седишту те компаније у Кини.


Према споразуму, Huawei ће успоставити везе с партнерима у Мађарској, као што је Неуман Нонпрофит и удружиће се са професионалним форумима попут 5G Coalition и Artificial Intelligence Coalitionн на унапређењу дигиталне трансформације.


Влада рачуна на сарадњу Huaweiја како би подржала своју преданост постизању енергетске суверености и искоришћавању предности зелене трансформације и производње обновљиве енергије, с посебним освртом на примену повезане дигиталне технологије и паметних енергетских система, према овом споразуму.


Меморандум о разумевању такође описујеучешће кинеске фирме у надоградњи мађарске мреже пунионица за електрична возила.


Министарство је истакло да су све Huaweijeve пословне јединице присутне локално, док компанија управља својом највећом логистичком и производном базом изван Kине у Мађарској, с више од 2000 запослених.

bottom of page