top of page

Wizz Air најбрже растућа авиокомпанија

Мађарски Wizz Air проглашен је најбрже растућом и најодрживијом авиокомпанијом у Европи, на додели награда за ваздушни транспорт. Гала вечери у Монтреалу присуствовале су неке од водећих личности авиоиндустрије, а награду је примио прихватио извршни директор фирме Јожеф Варади.



Како је саопштено, циљ додељивања награда Air Transport Awards је да препозна изврсност у индустрији ваздушног саобраћаја на међународном нивоу. Награде се додељују сваке године водећим организацијама, компанијама и руководиоцима у овом сектору.


„У име целог тима Wizz Air-а, захвалан сам што смо добили награду за авиокомпанију године. Наша мрежа покрива 1000 рута до 55 земаља Европе, Блиског истока, Азије и Африке. Посвећени смо томе да нашим путницима пружимо најбоље могуће искуство летења по приступачним ценама. Ова награда је признање за неуморне напоре наших 8.000 запослених, са којима радимо на томе да летење учинимо доступним свима“, рекао је Јожеф Варади.


Награда Скитрак додељена је аеродрому "Ференц Лист" у Будимпешти, на основу резултата добијених путем упитника, које попуњавају путници више од 100 националности током осмомесечног периода истраживања. У анкети се од испитаника тражило да изнесу своје искуство током путовања и квалитет различитих аеродромских услуга, од доласка, преко пријаве и сигурносног прегледа, до одласка на капију за укрцавање.


Награда је уручена током церемоније на Путничком терминалу ЕКСПО у Амстердаму. Ово није прво велико признање које је аеродром у Будимпешти добио 2023. године; овај оператер је такође освојио награду за квалитет услуга, као најбољи аеродром, на основу анкетирања 25 милиона путника у Европи ове године.

bottom of page