top of page

Будимпешта европски рај за момачке и девојачке вечери

Француски, немачки, британски, па чак и држављани Дубаија масовно долазе у Будимпешту да прославе „последње дане своје слободе“, пре упловљавања у брачну луку. "Глас Пеште" је покушао да сазна зашто је управо Будимпешта толико популарна међу организаторима момачких и девојачких забава.



Лимузина, стриптизете, еротска масажа, зрнца гламура... Све је то део програма који организатори оваквих прослава нуде својим клијентима из иностранства. Упркос томе што у Будимпешти има више домаћих и страних фирми у овом сектору, тржиште је тако велико да они практично нису ривали. Потражња за момачким и девојачким забавама је веома велика, па посла за све који се тиме баве има на претек.


„Слављеници по правилу стижу на аеродром, где их чека лимузина са стриптизетама. Наш задатак је да им омогућимо да се осећају као рок звезде“, каже Џереми, један од организатора из француске компаније која послује у Будимпешти.


Заинтересовани, каже он, могу да испробају неколико активности током дана. На пример, могу да пуцају, возе куад, учествују у игри пеинтбола, возе оклопно возило или добију еротску масажу. Увече могу да ускоче у лимузину и испробају све барове у центру Будимпеште, где их очекују повољне цене и квалитетна понуда.


Како сазнајемо, постоје групе које посебно воле "патуљасти плес", док неки други преферирају XXL плес. "Има и младожења који желе да им девојка стави огрлицу и да их тако шета на повоцу, као пса. Има, наравно, и много других, сличних фантазија", каже овај организатор.


Др Роберт Киш, мађарски стручњак за туризам, наглашава да страни туристи воле Будимпешту јер је један од најбезбеднијих градова на свету. Осим тога, однос цена и квалитета је добар и један је од најбољих у Европској унији. Он додаје да је Будимпешта у последњих неколико година доживела "гастро револуцију", у смислу да се могу пронаћи висококвалитетни ресторани у свакој категорији.


"Има и много сјајних програма, концерата, спортских и културних догађаја. Коначно, алкохол је јефтин, а мађарске девојке су прелепе, што је још један мотив више за посетиоце", закључио је др Киш.

bottom of page