top of page

Будимпештански аеродром први на листи најбољих у Европи

Аеродром у Будимпешти је, на основу најновијег опсежног међународног истраживања утисака путника, заузео прво место по квалитету услуга које пружа. У прошлој години угостио је 14,7 милиона путника, што је 91% опоравка у односу на ниво саобраћаја пре пандемије короне.



Међународни аеродром "Ференц Лист" у Будимпешти претрпео је значајне промене у последњих пет година и спровео низ пројеката вредних више од 100 милијарди форинти, пратећи доследну стратегију која се фокусира на квалитет и искуство путника. Показало се да овакав развој високо цене и путници, према најновијем независном истраживању.


Наиме, међу 20 прегледаних сличних аеродрома, онај у Будимпешти је био на првом месту, испред веома модерних аеродрома као што су Праг, Аликанте и Барселона. Ово је први пут да је будимпештански аеродром достигао ову значајну позицију.


Он сваке године учествује у међународном истраживању мишљења путника (АСК), у којем они оцењују аеродромске услуге које их највише тангирају, на основу 37 различитих критеријума. Ово је најважнији индикатор за аеродроме у сваком кварталу, јер директно одражава квалитет услуга, на основу оцена путника.


Међу аспектима који показују побољшање, истакли су се љубазност особља, оријентација на аеродрому и време чекања. Не само да је освојио награду за најбољи маркетинг авиопревозника у категорији аеродрома са 5-20 милиона путника, већ је однео и титулу укупног победника истраживања. Жири је похвалио маркетиншку стратегију компаније, која је укључивала иновативна и креативна решења друштвених медија за промоцију Будимпеште пред милионима путника широм света, стварајући повољну позицију за партнере авио-компаније.


Аеродром је угостио 14,7 милиона путника 2023. године, што је 91% опоравка у односу на ниво саобраћаја пре пандемије короне. Непрекидни планирани капацитет проширен је за преко 30% на кључна глобална тржишта, укључујући Кину, Блиски исток и Северну Африку.


bottom of page