top of page

ВИДЕО: Орбан о ублажавању мера против короне

Кафићи и ресторани могли би поново да почну да примају госте на отвореном када број мађарских грађана вакцинисаних против ковида-19 достигне 3,5 милиона, изјавио је данас на Фејсбуку премијер Мађарске Виктор Орбан.


Он је такође најавио да ће полазници вртића и ученици основних школа почети да похађају те установе 19. априла, док ће ученици од 5. до 8. разреда остати код својих кућа и наставити са "онлајн" часовима до 10. маја. Влада је одлучила да нормализацију живота настави "постепено и пажљиво", рекао је Орбан и замолио ђачке родитеље за стрпљење и разумевање.


Орбан је поздравио брзину спровођења националног програма вакцинације и захвалио лекарима, медицинским сестрама, као и онима који су укључени у набавку и дистрибуцију вакцина против корона вируса.


Истовремено, рекао је да су „политички напади због набавке вакцина појачани и на међународном плану и код куће“, додајући да су они усмерени на „стварање пустоши и неизвесности“. Замолио је грађане да не слушају гласове против вакцинације и саветовао да сви прихвате понуђену вакцину.




bottom of page