top of page

Виктор Орбан стиже у посету Бањалуци

Премијер Мађарске Виктор Орбан и чланови владе и државних агенција у четвртак би требало да стигну у посету Републици Српској. Из Бироа Владе РС за односе с јавношћу раније је саопштено да ће у петак, 5. априла, бити одржан Економски форум на којем ће учествовати привредници из Српске и Мађарске.



Председник РС Милорад Додик рекао је да Српска има велика очекивања од тог форума и истакао да је Мађарска учинила много на плану подршке овдашњим пољопривредницима, те да жели да улаже у бројне, вишемилионске пројекте у Српској.


„Имамо спознају о веома динамичној привредној активности Мађарске и разговарамо о врло квалитетној сарадњи у области енергетике. То радимо и са Србијом и сматрам да ће се Мађарска, Српска и Србија уз привлачење још неких земаља на плану економске сарадње показати као добар трансфер између Истока и Запада, односно између света који се ствара и света који ће пружити шансу само онима који имају храбрости да искораче даље. Ми тражимо тај корак”, изјавио је Додик новинарима у Бањалуци, на Првом међународном сајму привреде „Бањалука Експо 2024”.


Председник Скупштине РС Ненад Стевандић рекао је новинарима да ће од почетка маја, када Србија уђе у уговор о слободној трговини са Кином, и нама бити доступне јефтиније технологије и бржа могућност за нови развој. Први Међународни сајам привреде „Бањалука Експо 2024” окупио је око 300 излагача из региона и света. Србија је земља партнер сајма на којем учествују представници десет земаља ЕУ, као и пословних делегација из Кине и Мађарске.

bottom of page