top of page

Влада награђује пензионере

Мађарски пензионери ће у новембру добити у просеку 80.000 форинти (207 евра) више у оквиру ретроактивног повећања пензија, рекао је министар финансија Михаљ Варга на видео-снимку објављеном на Фејсбуку.



Варга је рекао да Влада и у данашњој ратној ситуацији, са санкцијама и тешким економским окружењем остаје при свом ранијем обећању: у јануару су пензије повећане за 15 одсто, а у новембру ће се ретроактивно реализовати додатних 3,5 одсто. То значи да у новембру пензионери у просеку могу да добију 80.000 форинти више, рекао је он.


Министар каже да ће у јануару 2024. пензије бити повећане за додатних 6 одсто, а да ће у фебруару уследити исплата годишњег бонуса, који је еквивалентан целој месечној пензији.


„Обећали смо да ћемо вратити поштовање према старима и сачувати вредност пензија. Одржали смо обећање: од 2010. смо удвостручили пензије и повећали њихову вредност за 20 одсто. Влада наставља да стоји уз мађарске пензионере и они могу да рачунају на нас као и раније“, рекао је министар финансија.


Према резултатима истраживања јавности, пензионери су најбројнији међу оним бирачима који на изборима гласају за владајући Фидес премијера Виктора Орбана.

bottom of page