top of page

ДК: Зашто смо добијали скупљи гас?

„Коначно можемо да упознамо велике компаније и милијардере блиске Фидесу, који су годинама гас купован од Руса продавали мађарском народу за неколико пута већу цену од оног на светском тржишту“, објавила је опозициона Демократска коалиција у свом саопштењу, уз напомену да је добила другостепену тужбу за тражење података.



Главни суд је својом пресудом обавезао државног трговца гасом МВМ Зрт, да именује компаније и контакт особе које су снабдевале земљу руским гасом од 2021, у оквиру гасног споразума који су закључили премијер Виктор Орбан и руски председник Владимир Путин.


Ова опозициона странка обећава да ће уговоре објавити чим их добије, "што значи да ће бити јасно због кога је гас поскупео седам пута" и напомиње да је реч о „прљавом“ гасном договору Виктора Орбана и Владимира Путина, од којег су, како наводи ДК "имао користи само Фидес милијардери и велике компаније".


Дневник "Непсава" је у више наврата писала о томе да је гас који Мађарска купује од Русије овати гас од од 2021. године, скупљи у односу на онај који се продаје на берзи.

bottom of page