top of page

ДК поново позива на јединство опозиције

"Мора се дати заједничка понуда Мађарској и заједнички програм бирачима. Потребни су нам заједнички опозициони кандидат за премијера, заједничка страначка листа и заједнички кандидати у свим изборним јединицама“, каже Клара Добрев.


Европска посланица опозиционе Демократске коалиције (ДК) Клара Добрев, позвала је опозиционе партије на сарадњу уочи следећих парламентарних избора. Она је приликом "онлајн" укључења истакла да сада посао странака није да се међусобно надмећу, већ да покажу да је „након деценије аутократске владавине премијера Виктора Орбана, одговорна, проевропска, прорепубликанска опозиција способна да управља државом.


Супруга бившег премијера и актуелног шефа ДК-а Ференца Ђурчања, која се у круговима опозиције спомиње као један од могућих кандидата за место будућег премијера, нагласила је да ДК себе види као партнера, а не као вођу сарадње.


Говорећи о пандемији корона вируса, Клара Добрев је рекла да земља живи у тескоби, да се не могу правити планови чак ни за неколико дана унапред и да је све постало неизвесно.


"Влада слави себе, јер осећа да је први талас епидемије сусрела на добар начин, али је заправо изневерила Мађарску. Потрошили су толико новца непотребно, да се земља суочава са највећим дефицитом икада, трпећи најтежи економски пад у последњих четврт века. Имамо највишу инфлацију у ЕУ. Мађарска влада најмање је трошила на заштиту радних места и надокнаду изгубљених зарада, али је зато потрошила огроман новац на темеље цркава, спортске инвестиције и ловачке изложбе", рекла је она и додала да "влада која ништа не даје породицама са децом, пензионерима и незапосленима током кризе, није ни национална, ни хришћанска".



bottom of page