top of page

Државни секретар уручио помоћ Украјини

Левенте Мађар, државни секретар мађарског Министарства спољних послова, испоручио је хуманитарну помоћ у неколико градова у Украјини и најавио да ће Мађарска то и даље чинити.



Мађарска помаже и подржава Украјину у највећој могућој мери од првог дана рата, рекао је Левенте Мађар у Берехову, у Украјини, истакавши да ће Будимпешта и даље пружати помоћ, где год то затраже њени украјински партнери.


"Ни Закарпатје, где живи мађарска мањина, нити Украјина у целости, неће остати без помоћи. Мађарска ће учинити све што је у њеној моћи и економској снази да смањи патње украјинског народа“, рекао је Мађар у Чопу, где је предао два камиона помоћи - генераторе и трајну храну, како би се помогло народу Херсона, који су поново заузеле украјинске трупе.


"У том граду на југу Украјине и његовој околини нема струје, воде ни централног грејања, а позив за помоћ стигао је од Јулије Гришине, посланице владајуће странке која је недавно посетила ту област и гувернера Закарпатја Виктора Миките. С обзиром на ситуацију, мађарска влада је одлучила да одмах пребаци 250.000 евра и започела је набавку и испоруку опреме у Херсон, уз помоћ Мађарске међуцрквене организације", рекао је државни секретар.

bottom of page