top of page

И Мађари на фестивалу балона у Крушевцу

Међународни фестивал балона „Крушевац кроз облаке” окупио је ове године посаде из Мађарске, Србије и Словеније, као и велики број посетилаца.


Лет балонима изнад Крушевца је и ове године привукао велику пажњу, па су се окупили посетиоци не само из Расинског округа, већ из целе Србије.

– Ове године смо мало променили концепт одржавања манифестације због епидемијске ситуације, тако да се програм одржава у вечерњим сатима. Као и претходних, и ове године имамо балонарске посаде: две из Словеније, једну из Мађарске и једну из Србије – илуструје Сузана Милосављевић, директорка Туристичке организације Крушевца. Балонарска посада „Феникс” уз Фестивал балона је од самог оснивања:

– Ми смо овде од самог почетка, а ове године окупили смо наше пријатеље из Словеније и Мађарске, ту ће бити четири балона. Идеју смо добили гледајући скијање, где се често појављују и балони, па смо решили да и ми подигнемо један на Копаонику. Нажалост, једини смо у Србији који се баве овим спортом – каже Урош Миладиновић из Балонарског клуба „Феникс”.

Током тродневног трајања фестивала посетиоци ће поред концерата познатих естрадних уметника и различитих програма за најмлађе, моћи и да лете балоном изнад Лазаревог града.

bottom of page