top of page

Изложба „Београд : Париз – уметничке везе” 30. новембра у Паризу

У Културном центру Србије у Паризу 30. новембра биће отворена изложба „Београд : Париз - уметничке везе” саопштили су из Музеја града Београда. Поставка представља радове уметника средње и млађе генерације који или стварају у Паризу или су својом ликовном поетиком, утицајима, образовањем и усавршавањем уско повезани са париском ликовном сценом.

Ови уметници су такође везани и за Београд било својим пореклом, образовањем или местом рада. Својеврстан уметнички плурализам представљен на изложби још једном сведочи о лепоти коју налазимо у различитости израза, специфичним темама и техникама. У распону од класичних слика на платну и цртежа, до објеката, текстилних инсталација и видео радова, можемо пратити аутентичан лични језик сваког аутора и јединственост њихових поетика. Појединачно веома богате уметничке каријере ових стваралаца сада су приказане у светлу категорије која их све на неки начин повезује, а то су место и утицај Београда и Париза, не само као великих градова већ и као стецишта богатог културног и уметничког живота.

Уметници чија дела чине поставку су Дамјан Ковачевић, Владимир Лалић, Михаел Милуновић, Филип Миразовић, Богдан Павловић, Миливој Мишко Павловић, Марко Велк, Вук Видор, Бранкица Жиловић, преноси Танјуг.

Као специјалан догађај само током вечери отварања изложбе „Београд : Париз – уметничке везе” 30. новембра од 19.30 часова биће представљен видео рад „Херој” Марине Абрамовић из колекције Музеја града Београда.


bottom of page