top of page

Карачоњ: Влада угађа Кини, уместо својим студентима

„Питање Студентског града једна је од највећих издаја ове владе“, рекао је градоначелник Гергељ Карачоњ на конференцији за штампу, одржаној на планираној, односно потенцијалној локацији будућег великог насеља Студентски град.


Кандидат за премијера објаснио је да је највећи проблем са кинеским Универзитетом Фудан то што ће он истиснути Студентски град са највреднијег развојног подручја престонице. По његовом мишљењу, влада коју води Фидес, „издала је студенте који стижу из мањих места у Будимпешту".


"Концепт Студентског града био један од оних срећних изузетака у систему лоших односа између владе и главног града. То је коначно било нешто око чега бисмо се могли дубоко сложити. Изградња Студентског града била би изузетно важна, како за Будимпешту, тако и за земљу у целини. Знамо да је велики број младих из руралних подручја, који долазе у Будимпешту, присиљен да изнајмљује станове, што је и њима велики проблем, а знамо да то има неповољан утицај и на цене некретнина у Будимпешти. Када кажемо ДА Студентском граду, наравно, кажемо и НЕ инвестицији Фудан. Влада не треба да угађа Кини, него својим студентима”, рекао је Карачоњ.



bottom of page