top of page

Кинеска фабрика CATL запошљава раднике

Фабрика батерија компаније CATL у Дебрецину (источна Мађарска) требало би да почне производњу од 2025. године, али већ запошљава физичке раднике, техничко и канцеларијско особље. Компанија је од 1. фебруара покренула кампању брендирања и запошљавања у граду и околним општинама, усмерену на локалне тражиоце посла, преноси портал "Јужне вести" (Делхир).



У првој половини ове године, компанија ће запослити око 50 људи, поред оних који су већ примљени на посао. Како се наводи, поред дипломаца и квалификованог особља, CATL такође намерава да запосли и приправнике, који имају "значајне могућности за каријеру, када се интегришу у ову иновативну компанију".


Запошљавање локалне радне снаге ће се наставити и у другој половини године, а очекује се да ће број физичких радника премашити број канцеларијског особља. Неки од послова захтевају факултетску диплому и познавање енглеског језика.


На пролеће ће неколико кинеских професионалаца привремено стићи у Дебрецин, да обучавају локално особље и пренесу своје стручно знање, каже се у чланку.


"Кључна вредност CATL-а су стално усавршавање и иновације, које се не огледају само у његовом развоју и производним процесима, већ и у обуци запослених. Компанија је посвећена неговању талената у Дебрецину и региону, и ускоро ће започети разговоре о могућностима сарадње са Универзитетом у Дебрецину. CATL је већ потписао споразум о сарадњи са Центром за стручну обуку у Дебрецину. Прошлог новембра, CATL-ов генерални директор за европске операције, Џејсон Чен, рекао је да компанија жели да изгради јака партнерства заснована на поверењу, са становницима града и околних насеља. То се одразило и на одлуку компаније да потпише уговор о сарадњи. Захваљујући томе, студенти ће моћи да науче о најновијој технологији у индустрији, искусе шта значи тимски рад у међународној компанији и да се суоче са широким спектром професионалних изазова", каже се у чланку.

bottom of page