top of page

Мађарска обезбедила 12 милиона вакцина

"Обезбедили смо 12 милиона доза вакцина против корона вируса и сматрамо да ће то бити довољно да заустави епидемију. Вакцинација ће највероватније бити спроведена крајем пролећа, али тачан датум још увек није познат", каже премијер Виктор Орбан.


"Ако су неке земље даље одмакле у развоју вакцине, логично је да ће Мађарска наручити вакцине и од њих", рекао је премијер, мислећи на преговоре са Kином и Русијом.


Kоментаришући Шорошев позив на спровођење истраге поводом испоруке узорака руске вакцине у Мађарску, Орбан је рекао да није на њему да одлучује које су вакцине добре, а које не. То ће бити задатак лабораторија и грађана Мађарске, који ће моћи да бирају између неколико вакцина, истакао је премијер.


Он је рекао да позитивни подаци у последњих неколико дана не представљају доказ да епидемија јењава и да су лекари упозорили да би број новозаражених могао додатно да се смањи а онда да поново почне да расте. Премијер Орбан је рекао да је број хоспитализованих пацијената висок, али да још увек нису попуњени сви болнички капацитети, и негирао оптужбе да се влада није добро припремила за други талас епидемије.

bottom of page