top of page

Метеоролози најављују и 42 степена

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење да од данас до среде, 4. августа, треба очекивати веома топло време, с највишом температуром од 35 степени на северу, до 40 степени на југу Србије, а у недељу, 1. августа на југоистоку локално и до 42 степена.


У понедељак и уторак, 2. и 3. августа, висока температура се очекује само на крајњем југоистоку Србије - до 37 степени, а у осталим крајевима биће нешто нижа. У среду, 4. августа, у свим крајевима Србије поново ће бити веома топло, пише на крају упозорења.


За данас се у Србији предвиђа сунчано и веома топло време уз слаб, променљив ветар. Најнижа температура од 15 до 22 степена, а највиша од 34 на северу до 40 степени на југоистоку Србије. И у Београду ће данас време бити сунчано и веома топло уз слаб, променљив ветар. Најнижа температура око 22 степена, а највиша око 35 степени.


До краја седмице, 1. августа, време ће у Србији бити сунчано и веома топло, с највишом температуром од 35 степени на северу, до 40 на југу Србије, а у недељу локално и до 42 степена. У понедељак и уторак, 2. и 3. августа, очекује се нижа температура, нарочито на северу и западу Србије, где се очекују максимално 28 до 32 степена уз делимично повећање облачности, док ће на крајњем југоистоку бити и даље веома топло - од 33 до 37 степени. Понегде су могући краткотрајни пљускови.


У среду, 4. августа, у свим крајевима Србије време ће поново бити веома топло, а од четвртка, 5. августа, у северним крајевима температура ће бити мало нижа, уз локалне пљускове са грмљавином.


Биометеоролошка прогноза за петак, 30. јул: Метеоролошка ситуација погодоваће хроничним болесницима, али се додатна пажња саветује особама са срчаним тегобама. Главобоља и несаница су очекиване метеоропатске реакције. Препоручује се избегавање већих физичких напора и додатна заштита од УВ зрачења.

bottom of page