top of page

Мигранти на граници све упорнији

Упркос честим разговорима на највишем нивоу о мигрантској кризи и прошлонедељним разговорима мађарског амбасадора у Београду са министром унутрашњих послова Србије, покушаји илегалног уласка миграната у Мађарску из правца Србије су све учесталији.


У данима протеклог викенда мађарска полиција привела је или затекла у покушају илегалног преласка српско-мађарске границе 613 миграната, саопштила је данас мађарска полиција.


Протеклог викенда, полицијске и војне патроле су на територији земље затекле 240 особа које нису могле да докажу легалан боравак у Мађарској. Према мађарским законима, сви илегалци су спроведени до ограде на мађарско-српској граници.

Полицајци и војници су, за протекла три дана, спречили 373 мигранта да илегално пређу на мађарску територију, прескачући или пробијајући ограду на граници, а против 11 лица је поднета кривична пријава због кријумчарења људи, наводи мађарска полиција.


Ова област била је на дневном реду недавног састанка који је са српским министром полиције Александром Вулином у Београду водио мађарски амбасадор Атила Пинтер, али се у уопштено сроченом саопштењу не наводе детаљи разговора.



bottom of page