top of page

Министарка упозорава на политички активизам НВО

Захваљујући више од 60.000 регистрованих невладиних организација и удружења, цивилно друштво у Мађарској цвета, написала је министарка правде Јудит Варга на Фејсбуку. Према њеним речима, иако стављају филантропску маску, многе НВО се ипак баве политиком.



„Иако смо посвећени помоћи цивилима, остајемо забринути и позивамо на транспарентност, када је реч о активностима одређених невладиних организација које се финансирају из иностранства, а које су политички мотивисане и идеолошки пристрасне“, нагласила је министарка Варга.


Према њеним речима, иако стављају филантропску маску, многе НВО се ипак баве политиком. Себе називају НВО, а понашају се као политичке странке, са много страног новца. Оне имају политичку агенду и делују политички мотивисано, упозорила је.


„У Бриселу покушавају да пренесу демократију на те НВО, покушавају да нам наметну ставове ових организација које се приближавају империјализму. Наш задатак је да свуда и увек, поготово пред изборе за Европски парламент, укажемо на овај забрињавајући процес“, објаснила је Јудит Варга.

bottom of page